Construction Media B.V.

Al meer dan 25 jaar levert Construction Media audiovisuele oplossingen om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers te vergroten. Eén beeld zegt namelijk meer dan duizend woorden. Door innovatieve methoden van kennisoverdracht zoals e-learning, blended learning en klassikale trainingen wordt de kennis over veiligheid en gezond werken bij medewerkers vergroot en geborgd.

Construction Media
oplossingen constructionmedia
Kantoor Construction Media

Het team

Bij Construction Media staan de medewerkers centraal. Het team bestaat uit meer dan 20 medewerkers waar hecht mee samengewerkt wordt. Geen overbodige managementlagen en geen bureaucratie bij ons! Tevreden medewerkers die hard werken en met z'n allen een fantastisch product weten neer te zetten.

Dat is de kracht van ons team, samen sterk!

"Structurele samenwerking met onze klanten is van essentieel belang om onze oplossingen verder te verbeteren. Samen zie je meer kansen, bundel je krachten en creëer je meer succes."

paul bongenaar
Paul Bongenaar, Directeur

Oplossingen

 • bouwbox

  Bouwbox

  Bouwbox is een kant-en-klaar platform om uw toolboxmeetings met minimale voorbereiding te organiseren.

 • industriebox

  Industriebox

  Industriebox is een kant-en-klaar platform om uw toolboxmeetings met minimale voorbereiding te organiseren.

 • projectbox

  Projectbox

  Dé totaaloplossing voor bouwplaatsregistratie, projectspecifieke veiligheidsinstructies en het verlenen van toegang

 • poortbox

  Poortbox

  Verbeter het veiligheidsgedrag op uw locatie met de audiovisuele poortinstructie van Poortbox.

 • vgmbox

  VGMbox

  Duidelijke VCA cursus met 100% filmbeelden! Online, klassikaal of InCompany

 • bhvbox

  BHVbox

  De online theorie cursussen van BHVbox biedt opleiders de mogelijkheid om hun klanten een optimale voorbereiding te bieden voorafgaand aan het praktijkgedeelte.

 • atexbox

  Atexbox

  De online ATEX Awareness cursus van ATEXbox bestaat uit praktijkgerichte filmfragmenten in combinatie met animatieschema's.

 • constructionmedia

  Construction Media

  Construction Media ontwikkelt al meer dan twintig jaar audiovisuele kennisproducten op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.


Wij vinden kwaliteit belangrijk

De NRTO is de overkoepelende branche organisatie voor trainingsbureaus en opleidingscentra in Nederland, en speelt belangrijke rol bij het op de agenda zetten van particulier opleiden. De NRTO is gesprekspartner voor o.a. politiek, onderwijs en de media en wil een kwalitatief erkend en herkend opleidings- en examenaanbod realiseren. Hiervoor heeft de NRTO een kwaliteitskeurmerk ingevoerd. Construction Media voldoet aan alle kwaliteitseisen van dit keurmerk en onderschrijft de gedragscode van NRTO. Voor meer informatie zie www.nrto.nl.

nrto

Ontwikkelingen

Movie

Bouwbox TV-Video

Lancering van Construction Media met De Bouwbox TV-Video combinatie. - TV-Video combinatie
- Uitgebreide video mediatheek

1998
Movie

Bouwbox Digitaal

Construction Media heeft naast de TV-video combinatie ook een oplossing die op computers werkt. - Bouwbox media player
- Uitvoerders handboek
- Complete mediatheek op CD-rom

2002
Picture

VGMbox Digitaal

Construction Media heeft de VGMbox gelanceerd. Vanaf nu is het mogelijk om de VCA Basisveiligheid cursus en VCA VOL cursus met een cd-rom thuis te doorlopen. Aansluitend kunt u eenvoudig op een van onze examenlocaties opgaan voor het examen. De cursussen zijn volledig opgebouwd met video's, oefenvragen en oefenexamens.

2004
Location

Projectbox Digitaal

Construction Media heeft in samenspraak met BAM woningbouw een unieke audiovisuele projectintroductie in vijf talen ontwikkeld.

- Snel en eenvoudig eigen projecten samenstellen
- Registratieformulier en kennistoets
- In 5 talen (NL, UK, DE PL en TR) 2008
Picture

VGMbox Klassikaal

Als aanvulling op de zelfstudie VCA Basisveiligheid van de VGMbox is er een eendaagse audiovisuele klassikale VCA Basisveiligheidscursus ontwikkeld.

- Interactief
- 1-daags
- Door heel Nederland 2009
Movie

Toolboxer Digitaal

Construction Media heeft een oplossing voor de industrie ontwikkeld die op een duidelijke en eenvoudige manier de veiligheidsbewustwording van medewerkers vergroot. Als aanvulling op de zelfstudie VCA Basisveiligheid van de VGMbox is er een eendaagse audiovisuele klassikale VCA Basisveiligheidscursus ontwikkeld.

- Praktijkgerichte industriële films
- Uitgebreide mediatheek op CD-rom 2010
Picture

VGMbox Online

Als doorontwikkeling op de VGMbox Digitaal introduceert Construction Media een volledige webbased variant, VGMbox Online. Een complete online audiovisuele VCA cursus. Naast VCA Basisveiligheid nu ook VCA VOL.

2011
Movie

Bouwbox Online en Industriebox Online

Om de veranderingen in de bouw voor te blijven heeft Construction Media nu ook een volledige online variant van de Bouwbox en Industriebox ontwikkeld.

- Plaats en tijd onafhankelijk
- Eigen tijd en tempo
- 100% borging 2012
Movie

Veiligheidscursus voor de industrie

In samenwerking met Consortiumbo heeft Construction Media een online audiovisuele veiligheidscursus voor medewerkers in de industrie/techniek ontwikkeld.

2012
Location

Projectbox Online

Projectbox is vanaf nu ook als webbased variant beschikbaar. Hierdoor kunnen projectintroducties vooraf gedaan worden door onderaannemers.

- Geheel online
- Registratie en toetsing voor starten van project
- 100% borging 2012
Movie

PowerBHV

Construction Media heeft samen met SBK opleidingen een unieke BHV cursus ontwikkeld bestaande uit e-learning en praktijk.

- Halve dag praktijk
- Theorie middels e-learning
- Tijdbesparing 2013
Movie

Poortbox

Construction Media lanceert een online audiovisuele registratie- en poortinstructie voor industriële bedrijven.

- 100% webbased
- Eenvoudig aanpasbaar
- Meertalig 2014
Movie

E-learning ATEX awareness

Construction Media heeft een 100% audiovisuele ATEX awareness cursus ontwikkeld, onder de merknaam ATEXBox. De e-learning sluit naadloos aan bij modules 000 en 001 van IECEx05 schema. In deze e-learning leren cursisten hoe ze veilig kunnen werken in de verschillende ATEX zones.

2015
Movie

BHV Basis, VCA Basis & VOL in het Engels

De online cursus BHV Basis is compleet vernieuwd en voldoet aan de richtlijnen van NIBHV en Oranje Kruis. De online BHV cursus is opgebouwd uit films en een presentatrice en is bedoeld voor BHV opleiders om cursisten beter voorbereid op de praktijktraining te laten deelnemen.

Aan de bestaande online VCA cursussen zijn weer 2 nieuwe cursussen toegevoegd. Zowel de VCA cursus Basis als VOL zijn nu ook beschikbaar in het Engels!

2016
Location

Nieuwe locatie, cursussen vernieuwd, Projectbox update

Construction Media is verhuisd van Eersel naar Waalre! Onze nieuwe locatie in Waalre geeft ons de mogelijkheid om verder te groeien.

Alle VCA-cursussen van de VGMbox, zowel de klassikale VCA cursussen alsook de online VCA cursussen, zijn compleet vernieuwd zodat deze volledig voldoen aan de actuele eind- en toetstermen van het SSVV.

2017
Movie

Safety Learning Management Systeem (LMS)

Het Safety Learning Management Systeem (LMS) van Poortbox is volledig vernieuwd. Om nog beter tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten zijn er ook verschillende nieuwe functionaliteiten ontwikkeld. Hierdoor verloopt de registratie, instructie en intake van medewerkers aan de poort zeer soepel!

2018
Picture

VCA Basis cursus Pools

Het VCA cursusaanbod is nu uitgebreid met de online VCA Basis cursus Pools. Daarnaast wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe Safety-ID app. Check eenvoudig of de medewerkers op Projectbox projecten goed zijn geregistreerd en geïnstrueerd! Daarnaast worden er in de toekomst tal van nieuwe functies aan de app toegevoegd waardoor uitvoerders makkelijker kunnen werken.

2019
Location

Projectbox admin app & BHVbox cursussen

Projectbox is uitgebreid met de Projectbox admin app om op de bouwplaats eenvoudig medewerkers te kunnen controleren, verifiëren en indien nodig ook het aanpassen van gegevens. Alle informatie is real time inzichtelijk.

Daarnaast is de BHV Basis cursus volledig vernieuwd en zijn er ook 2 nieuwe BHV Herhaling cursussen ontwikkeld.

2020
Picture

VGMbox in 7 talen & voorleesfunctie

VGMbox heeft de VCA Basisveiligheid cursus nu in het Nederlands, Engels, Duits, Pools, Turks, Litouws en Roemeens beschikbaar. En uiteraard zijn alle cursussen volledig audiovisueel!

Ook heeft VGMbox een vernieuwde inschrijfmodule die nu nóg gebruiksvriendelijker is. Daarnaast is er voor de online VCA Basis cursus een voorleesfunctie toegevoegd om het leren nog makkelijker te maken.

2021
Location

Projectbox mandagenstaten module & uitbreiding VGMbox locaties

Projectbox is weer verder uitgebreid met een Mandagenstaten module. Het complete mandagenstaten proces tussen hoofdaannemer en onderaannemer kan nu digitaal worden uitgevoerd.

Daarnaast heeft VGMbox in Arnhem, Eindhoven en Rotterdam 3 nieuwe VCA locaties geopend.

2022
Movie

Poortbox uitgebreid met extra modules

Poortbox is verder uitgebreid met een uitnodigingsmodule, een aan- en afmeldmodule en een materieelbeheermodule. Poortbox is de complete software oplossing voor registratie, instructie en verificatie van medewerkers op locaties.

2023